Előző: Kemence I.                                                           Következő: Kemence III.

 Vasárnapi ismerkedő sétánk során tudatosult csak bennünk, hogy Kemence nem kispályás falu: majd’ 50 évig itt zajlottak Hont vármegye megyegyűlései.

A kisvasútról nem írok, bárki megnézheti a honlapjukat (http://www.kisvasut.hu/view_cikk.php?id=595), mi egyszerűen imádtuk. Ki hinné, hogy ez a kis semmi víz az utóbbi hetekben elmosta a kisvasút egy részét, hidastul. (A kép két éve készült egy még nem helyreállított szakaszon, most sajnos nagyon sok helyen így nézhet ki.)

04.JPG

A falu fölé magasodó dombon egy megkapó Kálváriát találtunk. Megéri felmászni, egyrészt, mert gyönyörű a kilátás a falura és a környező hegyekre, másrészt maga a Kálvária is eltér a megszokott falusi kálváriáktól.

   

Szerző: kisa  2010.06.03. 22:59 1 komment

Címkék: 2007 kisvasút kálvária Tartalom: Kemence

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr792054856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

josé73 2020.09.16. 11:31:59

Az egyik legszebb hely, ahová ellátogathattam, Kemence község volt.
süti beállítások módosítása