Szerelmem, PM emlékére

Fényképnézegetés közben bukkantam az állatkerti képekre, eddig valamiért elkerülte a figyelmemet, hogy ott is jártunk, 2011. márciusában. Némiképp mulatságosnak is találtuk, hogy mások ilyen idősen már unokákkal mennek az állatkertbe, és nem is tudom, kicsit mélabúsan állapítottuk meg, hogy kettőnknek összesen 4 ivarérett gyereke van, és ilyen idős korunkban, mint ők, bizony már túl voltunk a családalapításon, valahogy egyikük se siet a házasság és gyereknemzés szentségébe. Persze túlságosan nem szomorkodtunk, annyi tervünk volt még, hogy igazán nehéz lett volna unokákat beiktatni, gondoltuk, van még időnk.

A budapesti állatkert (hivatalos nevén Fővárosi Állat- és Növénykert) a világ egyik legrégebbi állatkertje. 1866-ban adták át, akkor lényegesen nagyobb, mintegy 18 hektáros területen.

Az állatkert 1067 állatfaj körülbelül tíz és félezer egyedét mutatja be, ami világviszonylatban is jelentős gyűjtemény. Az eredeti ketreces bemutatókat mára már a legtöbb állat esetén felváltották a korszerű, természethű kifutók. Huszonévvel ezelőtti emlékeimhez képest, amikor a gyerekekkel jártunk ide, valóban hatalmas változások zajlottak, nekünk nagyon tetszettek az egyes kontinensek „házai”, mint az Afrika-ház, Dél-Amerika-ház, India-ház és többi, ahol nem elszigetelten mutatnak be állatokat, hanem igyekeznek állatcsoportokat a természeti környezetükben elhelyezni. Az egyes „házakban” autentikus dekoráció teszi teljesebbé az élményt.

Mi nagyon élveztük, egy egész napot elbóklásztunk ott, úgyhogy mindenkinek tudom ajánlani ezt a programot – gyerekkel vagy anélkül.

 

Szerző: kisa  2016.09.19. 08:00 Szólj hozzá!

Címkék: 2011 Tartalom: állatkert

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr911680391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása