Előző: Diósjenő II.

A diósjenői horgásztó 28 hektáros, kizárólag pecázni lehet, a fürödni akaróknak máshol kell keresgélniük. Nagyon sajnáltuk, hogy a tavat félig már teljesen körbeépítették nyaralókkal, valóságos üdülőfalu van kaialakulóban, ez a mi szemünkben sokat rontott a táj romantikáján.

A tóhoz vezető úton egy meglepő emlékműre bukkantunk:

marcusaurelius.JPG

„Itt csatázott 173-ban Marcus Aurelius a filozófus római császár a kvádok és a markomannok ellen.

 A tó maga nagyon szép:

to1.JPG

to2.JPG

 

Hazafelé utazván egy napot Vácott töltöttünk. Ide még visszajövünk, hiszen első benyomásaink nagyon kedvezőek voltak. Ízelítőül egy kép az Ártéri Tanösvényről:

tanosveny.JPG

Vác főterén ért bennünket a telefonhívás, mely szerint Budapesten „forradalom” van. De a városba érve ebből szerencsére nem sokat tapasztaltunk, viszonylag gyorsan és egyszerűen eljutottunk a Fehérvári úti bázisra.

 

Szerző: kisa  2010.03.03. 09:57 Szólj hozzá!

Címkék: 2006 Tartalom: Diósjenő

időről időre izmoznak egyet kedves képviselőink a kisebb parlament témakörben. (Itt most csak a politikusokról beszélek, mert a zemberek már régóta sokallják a parlament léhűtőinek számát)

Namármost, én nem vagyok egy választási szakember, de asszem, a kisebb parlamentet pofonegyszerűen meg lehetne oldani:

A szavazáson érvényes voksot leadók százaléka lenne a parlamenti képviselők létszáma!

Hogy megértsd, kedves Olvasó, számszerűsítem (nem vagyok matekzseni, ezért kérem a matektanárok szíves ellenőrzését és esetleges korrekcióját):

Alapjáraton van, ugye 386 képviselő. Ha – tegyük fel – a szavazáson a részvétel 67 % volt, érvényes voksot leadott 66 %, akkor a 386 hely 66 %-át kell betölteni. Ez pontosan 254,76, aza 255 képviselő.

És ezt a 255 helyet lehet aztán osztani egyéni és területi listák meg töredékszavazatok alapján, bár én szívem szerint a listás bejutást megszüntetném. Értelemszerűen nem jutnak be azok, akiknek a körzetében a legalacsonyabb volt a részvétel.

Ez mindjárt hozna egy járulékos hasznot is: igen tisztelt képviselő jelöltjeinknek tényleg oda kéne tennie magát, hogy a nép, az istenadta, minél nagyobb számban menjen el voksolni. Ha meg mégse mennek el, mert nem érdekli őket, akkor úgy kell neki, túróspeti… A jelöltnek is, meg a népnek is.

Ötletemet kopirájtoltam, de nagyon szívesen rendelkezésére bocsátom a 2/3-os Fidesz-MPP-KDNP kormánynak, 2014-ig pont lesz elég idő és erő a kidolgozásra!

Szerző: kisa  2010.03.02. 15:19 4 komment

Címkék: Tartalom: Politika

süti beállítások módosítása