Előző: Diósjenő I.

A házban 3 apartmann jellegű lakrész van, a mienk az utolsó volt: egy kis konyha, fürdő és egy szoba. Kicsit árnyalta a dolgot, hogy mellettünk egy garázsból (színből?) átalakított ping-pong teremben őrült meccsek zajlottak, és a labda pattogása eléggé áthallatszott. Ezt azzal próbáltuk ellensúlyozni, hogy nem kapcsoltuk ki a tévét  - így láttunk egy remek Hobo-interjút.

haz1.JPG

Itt, Diósjenőn már kialakult az azóta is folytatott gyakorlatunk, miszerint érkezés után (ami általában délelőtt, a szállásadók rugalmasságától függően, és többnyire nagyon rugalmasak) berendezkedünk, kicsit sétálunk a tetthelyen, keresünk egy etetőhelyet, és kaja után vissza a szállásra. Az ebéd utáni szieszta – mindig, ha megtehetjük – számunkra szent.

Szóval, lecuccoltunk, és elindultunk kajáldát keresni. Hamarosan meg is találtuk a Mona Liza (sic!) Pizzériát, ahol az elkövetkező 2 napban remek és megfizethető ebédeket ettünk. (Nevükkel ellentétben nem csak pizzájuk van…) De miért nem találok fényképet róla?

Szieszta után nyakunkba vettük a falut. Erről beszéljenek a képek:

pince.JPG

 
Nem kell megijedni, ezekben nem lakik senki, ezek régi présházak.

turul.JPG

Hasonló templom minden faluban van. Viszont ilyen turult nem sokat láttunk. Nagyon tetszett a visszafogottsága.

56os.JPG

Ennek az 56-os emlékműnek a naivsága kapott meg. Nem tudjuk eldönteni, hogy műalkotásilag mennyire jelentős, de igazából még azt se, hogy tetszik-e. Ott és akkor megérintett bennünket.

Akármerre jártunk is, a patakokban mindig ilyen kevés víz volt.

patak.JPG

 Ez pedig a tó felé menet, mert szép:

osz.JPG

 Következő: Diósjenő III.

Szerző: kisa  2010.02.17. 22:00 Szólj hozzá!

Címkék: 2006 Tartalom: Diósjenő

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr671767614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása