Előző: Nagybörzsöny II.

Ezúttal felkészültebben mentünk, odafele busszal, hogy elérjük a reggeli első kisvasutat, amiről tudni illik, hogy az egyetlen csúcsfordítós vasút, ami annyit jelent, hogy a kanyarban nem kanyarodik, hanem felmegy egy meghosszabbított sínen, és utána tolatva egy leágazáson tovább (az Y tolatáshoz hasonlóan). A kisvasút végállomása a Nagyirtás, ami gyakorlatilag a Szent Orbán Erdei Wellness Hotelnél van. Vagy fordítva.

Nagyirtáson sétáltunk egy keveset, és mivel mindez nagyon megviselte elpuhult városi szervezetünket, betértünk a Szent Orbánba egy ebédre.

 (Igen, az a Szent Orbán.)  A Szent Orbán nagyon elegáns, nagyon hangulatos, és nagyon drága. Ám mivel elfogadták a meleg étkezési utalványt, ezúttal úgy döntöttünk, hogy ennyi luxus jár nekünk. Mert megérdemeljük. Az ebéd nagyon fincsi volt. 

Visszaúton esett meg az a gyalázat, hogy a hátsó kocsi valahogy lekapcsolódott a mozdonyról. Szerencsére azon is volt szakavatott személyzet, és valahogy kézi irányítással le tudtak gurulni a lejtőn a faluba.

 Következő: Nagybörzsöny - az utolsó előtti

Szerző: kisa  2010.08.11. 14:01 Szólj hozzá!

Címkék: orbán szent 2007 kisvasút wellness erdei nagybörzsöny nagyirtáspuszta Tartalom: Nagybörzsöny

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr882214575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása