Előző: Királyháza I.

Egy erdő közepén, a közelben sehol egy lélek… És az ajtó zárva…

Miután hosszas kopogtatás után bejutottunk, szembetaláltuk magunkat Mátyás úrral, a Panzió tulajdonosával. Róla később.

Megkaptuk a szobánkat, becuccoltunk, megebédeltünk – mindig viszünk magukkal hideg kaját, hisz sose lehet tudni, mi vár az emberre, és sziesztáztunk a megerőltető séta után. A szoba amúgy kicsi, de kellemes, saját zuhanyzóval.

Délután sétáltunk, és itt ért minket a második csalódás: a gyönyörű környezetben magát lovaspanziónak hirdető Matthiasban 4 ló senyvedett egy karámmal körülvett sártengerben. Nem volt lélekderítő látvány:

01_1.JPG

 A környék azonban sok mindenért kárpótolt:

  imag0012.JPG

imag0006.JPG

imag0005.JPG

 A panziót Matthias úr és családja vezeti, bár az asszonyt jószerint nem is láttuk. Láttuk viszont a – sejtésünk szerint hétvégére a kollégiumból hazaérkezett 12-14 év körüli – ifjabb Mátyást, aki egész hétvégén férfiakat meghaladó buzgalommal és erőkifejtéssel dolgozott: ganézta a lovakat, szénát hordott, térdig tapicskolt a sárban. Mentségükre legyen mondva, hogy idősebb Mátyás úr is ezt tette. Ritka kommunikációink során többször is hangsúlyozta a munka fontosságát, például vasárnap reggel, amikor lementünk a földszinti társalgóba megnézni - a mi szobánkba pont nem jutott tévé - az éppen akkor zajló vízilabda VB döntőjét (Magyarország-Szerbia?). Békésen sörözgettünk (mellesleg a bárban sehol nem láttunk árlapot, az italkínálatot végigkérdezni pedig se kedvünk, se lehetőségünk nem volt), és megpróbáltunk szóba elegyedni Mátyás úrral, aki folyamatosan azt éreztette velünk, hogy léhűtő pestiek vagyunk, végül odavetette, hogy „hát igen, dolgozni kell”, neki nincs ideje ilyen léhaságokra, mint holmi VB-döntő. (Mellesleg kikaptunk.)

Így eshetett meg, hogy hétfőn reggel – koránkelők lévén – a kávénkat a hátsó teraszon fogyasztottuk el, ahol láttuk Mátyás urat lovakat csutakolni (az ifjabb addigra elutazott). Mivel az árban a reggeli is benne foglaltatott, odakiabált nekünk, hogy kérjük-e. Mondtuk, hogy nem sürgős, de majd igen. Mátyás úr rendkivbül udvariasan azt válaszolta, hogy menjünk be az étkezőbe, mindjárt jön. Úgy is lett, 5 perc (!) múlva hozta a reggelit. Ami baromi kedves dolog volt tőle, csakhát éppen láttuk, hol volt és mit csinált 5 perccel azelőtt.

Vasárnap délután egyébként minden vendég távozott, mi maradtunk csak hétfőig, valószínűleg ennek tudható be, hogy estére már nem volt se fűtés, se meleg víz…

Summa summarum, minden elismerésünk Mátyás úré, aki éjt-nappallá téve dolgozik panziója felvirágoztatásán, ám ez nem mentség arra, hogy mártírképpel járjon-keljen, hogy mogorva legyen a vendégekkel – igaz, nem tudhatjuk, másokkal milyen volt, lehet, hogy csak minket tüntetett ki, hiszen mi egy éjszakát ingyen töltöttünk ott. Nos tehát, akik gyönyörű, világtól elzárt helyre vágynak, és akiket nem zavar, ha  a egyfolytában azt éreztetik velük, milyen gaz, semmirekellő, naplopó népség is ők, azoknak ajánljuk Királyházán a Matthias Panziót.

Utóhang: arra a hétvégére egy másik glados család is bejelentkezett a panzióba (ők két kisgyerekkel), egész hétvégén lestük őket, ám nem érkeztek meg. Később derült csak ki, hogy de igen, megérkeztek szombaton délután, ám látva a körülményeket és a fogadtatást, fél óra múlva összepakoltak és hazamentek.

Volt esetleg valakkinek kellemes élménye itt?

Következő: Kemence I.

 

Szerző: kisa  2010.03.24. 20:50 4 komment

Címkék: 2007 Tartalom: Királyháza

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr501866163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

palz 2010.04.02. 14:46:56

Kíváncsi leszek, hogy minket holnap reggel Mátyás úr milyen fogadtatásban fog részesíteni, de ha lesznek pozítiv tapasztalatok akkor majd jövőhét kedden (vagy hamarabb) majd leírom! :D

kisa 2010.04.06. 20:59:45

@palz: Nagyon várjuk az élménybeszámolót, tényleg érdekel, hogy mindenkivel ilyen Mátyás úr, vagy csak mi nem voltunk neki szimpatikusak.

palz 2010.04.08. 12:58:50

Összeségében csalódás volt a panzió. Az a vicces az egészben, hogy a gyerekeknek nagyon szimpatikus volt Matyi bácsi, de nekünk annyira nem.

Ott kezdődött az egész, hogy megkaptuk a rózsaszín szobát. Ahol minden rózsaszín volt még a fogkefetartó is. A matrac húzata több helyen szakadt volt az ajtók nehezen nyíltak.

A falon egy férfi kielégítetlen ábrándozásai voltak meztelen nőkkel (sorozatban), amit a gyerek (11 éves)nagyon nem tudott hova tenni !

Az ágynemű meg mintha egy óvodáscsoportra lett volna méretezve. Amúgy a szoba tiszta volt.

A melegvízre 5-10 percet kellett várni, mire megjött. Ráadásul, ha az ember 21.30 után akart menni túsolni, akkor már csak hidegvíz volt, mert derék Matyibácsi addigra lekapcsolta a kazánt. Így fűtés sem volt nagyon!

A kajával elégedettek voltunk. Igaz az mindig vicces volt, amikor az öreg kloffolta a húst. Persze amikor új vendég jött ez az ütemes zaj elhallgatott és miután a vendégek beértek folytatta a melót ! HACCP nuku ! :D

Az is furcsa volt, hogy amikor az árakról kérdeztük az öreget mindenre azt mondta, majd megegyezünk ne foglalkozzunk azzal. Én kerestem is az árlapot, de nem láttam igaz a gyerekek azt mondták ők láttak egyet.

Ami élmény volt a gyerekeknek, hogy tudtak lovagolni! Ingyen.. de szerintem ez benne volt az árban! Szerencsére volt ott két tinédzser csajszi, akik segítettek ebben.

Húsvét ellenére egy deka nyúl nem volt, de az igaz amióta ti voltatok már 6 ló van. Helyzetük változatlan a sárban dagonyáznak. Enni kapnak rendesen.
Közelről sincs az a nagy vadaspark feeling, amit a weblapon mutatott! A teniszpályákat szerintem már évek óta nem használják a környezete kissé leromlott.

A feketeleves a végén jött! 2x kértünk vacsorát! 2 felnőtt 2 gyerek 4 leves 4 második 2 sör 2x3 dl kóla.. ez mindösszesen 8.400 Ft-ért az egyik nap és 8.500 Ft-ért a másik nap! A szállás 2 felnőttre reggelivel 5.000 Ft 3x mert a 14 éves gyerek már semmilyen kedvezményt nem kapott a 11 éves gyeröknek tudtunk alkudni egy 1000-st az árból. Szóval így 2 éjszakáért 4 főre kajával 54.000 Ft körül fizettünk. Kicsit sok szerintem. Ha kiindulunk abból, hogy brassói meg ananászos csirke volt egy-egy tányér levessel. Ja és az öreg elsőre mindezekről számlát is elfelejtett adni! Utólag szóltunk neki, amikor már a cuccok a kocsiban voltak és arra hivatkozott, hogy nem gondolta volna, hogy már megyünk!

Összegezve. Lehet, hogy ez a hely a 80-as években jóhírű sok vendég által látogatott menő panzió volt, de azóta eltelt egy kis idő. Alapvető felújításokra lenne szükség. A tulajdonos elég sajátságos pokróc stílussal rendelkezik és azt az érzetet kelti az emberben, hogy örüljél, hogy itt lehetsz nála, a környékben ennél jobbat nem találsz! Sőt ott ennél többet kell fizetni, ha ilyen szolgáltatásokat akarsz!

Mi is hibásak vagyunk abban, hogy a nem néztünk jobban körül, mert vannak jobb, olcsóbb szállások! Elég ha valaki az DUNA-IPOLYA NemzetiPark oldalaira elmegy. Klasszisokkal jobb. Az extra itt meg, hogy tudsz lovagolni.. ÁHHHH nem!

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Matyibácsi azért ismeri az illemet. Először mindig a hölgyeket szolgálta ki és ad az öltözködésre is. Szép fehér csokornyakkendőben zöld mellényben fekete inggel.

Egy dolgot tudok mondani még, aki ennek ellenére szereti a kihívásokat, a retro stílust, a sajátos humorú embereket, annak itt a helye! De nekünk többet biztos nem!

De legalább a Börzsöny mindenért kárpótolt minket !

kisa 2010.04.09. 19:37:16

@palz: Köszönjük a részletes beszámolót. Pontosan ezt tapasztaltuk mi is a szobákkal kapcsolatban, bár mi a "zöld" szobába kerültünk. :-)
Megnyugodtunk, hogy Matthias úr semmit nem változott, bár a lovakat továbbra is sajnáljuk.
süti beállítások módosítása