Szerelmem, PM emlékére

ELŐZŐ

Másnap viszont már tömegközlekedéssel mentünk vissza Zsámbékra kicsit körbejárni a települést és megnézni a Józsefvárosi pinceterületet. Útközben ismét ért bennünket egy meglepetés:

templom.jpg

Igazából nem tudtuk eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem, mindenesetre érdekes kísérlet. Ez a Református egyház Zsámbéki Missziói egyházközség templom. Természetesen szerettük volna belülről is megnézni, ám természetesen - mint majd' minden templom, amerre csak jártunk - zárva volt.

 A Józsefvárosi pinceterület kuriózum a maga nemében: a városka külső, utcákkal és házakkal telezsúfolt részén egy kis természet. Régebben működő pincék voltak itt, állítólag több mint 70. Mára már csak néhány maradt mutatóba, a területet nagy gonddal tartják rendben, ott jártunkkor éppen füvet nyírtak. Sikerült találkoznunk a pincesor egyetlen állandó lakosával is, aki az egyik pincében otthonosan berendezkedett. A hely hangulata magával ragadott minket, legszívesebben mi is ott maradtunk volna.

zsambek_pincek1.jpg zsambek_pincek2.jpg

Uppsz! Tévedtünk, nem csak egy lakosa van a területnek - őt személyiségi jogi aggályok miatt direkt nem fényképeztük le -, de talán ennek a kettőnek nincs kifogása az ellen, hogy a blogban szerepeljenek. Kicsit bizalmatlanul, de félelem nélkül szemléltük egymást. Aztán ők megunták, és tovább ballagtak. Mi is.

p1090935.JPG

Aztán egyszercsak ebbe botlottunk bele:

zsambek_pincek3.jpg

Jóóó, nem a legújabb modell, de azért látszik, hogy a gomba is jól érzi magát itt.

Visszaúton „Benedekék falodájá”-ban ettünk nagyon-nagyon ízletes finomságokat, a nevükre sajnos nem emlékszem, de ha valaki arrajár, mindenképpen megér egy órácskát a hely családias hangulata, az udvarias kiszolgálás és a felszolgált étel. (Sajnos hiába kerestük, Tökön nem sikerült "töki pompos"-ra lelnünk, úgy tűnik, hogy ezt már csak falunapra készítik.)

zsambek_etterem.jpg

Másnap csepergő esőben intettünk búcsút Töknek – és a kirándulásoknak…

Szerző: kisa  2015.09.14. 17:30 Szólj hozzá!

Címkék: templom 2014 pincék Józsefvárosi pincék Benedekék falodája Tartalom: Tök-Zsámbék

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr447770732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása