Előző: Nagybörzsöny-utoljára

A Bakonybél melletti Somhegyi Vadászházba üdülési csekk révén jutottunk. A keresés elsődleges szempontja az volt, ami mindig: minél kisebb helyen legyen, lehetőleg erdő és dombok közelében. Amikor megrendeltük a szállást, még nem sejtettük, hogy életünk legnagyszerűbb vendéglátásában lesz részünk.

Természetesen busszal mentünk, a telefonban nagyon kedvesen elmagyarázták, hol kell leszállni, mi kicsit félve hagytuk el a busz biztonságos menedékét a 4-5 házból álló település láttán. Elindultunk a mondott irányba, találgatván, hogy melyik is lehet a „Vadászház”. Az egyik ház előtt molett fiatalasszony álldogált, gondoltuk, megkérdezzük tőle. Nos, ő volt Jolika, aki direkt a mi fogadásunkra jött ki, és az elkövetkező egy hétben ő volt a „gazdasszonyunk”. Minden igaz, amit a honlap állít: Jolika minden reggel bőséges reggelivel várt bennünket – felvágott, sajt, lekvár, méz, választás szerint tej, tea, egyszóval minden, mi szem-szájnak ingere. Reggeli közben megbeszéltük, hogy mi lesz az ebéd, ami többnyire abból állt, hogy megkérdezte, szeretjük-e ezt vagy azt, mi mondtuk, hogy igen, és ő nagyon kedvesen, saját kézzel megfőzte. Igazi, bőséges házikoszt volt, anyukám se csinál jobbat.

A „Vadászház”, nevéhez méltóan – és számunkra kicsit idegenül – vadásztrófeákkal volt ékesítve, egy nagy ebédlő-klubhelyiségből, konyhából és 3 fürdöszobás szobából áll. Akkor éppen mi voltunk az egyedüli vendégek, amit cseppet se bántunk.

 
 

 

 Következő: Somhegy - Bakonybél

Szerző: kisa  2010.08.31. 20:40 Szólj hozzá!

Címkék: 2006 Tartalom: Somhegy

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr342262686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása